Mesaj Panosu Hesap Aç Pano Kılavuzu Arama Üye Listesi Gruplar Özel Mesajlar Oturum Aç

Bir rar dosyası indirdiniz ama Bozuk çıktı...
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki konu :: Sonraki konu » « » 
Yazar Mesaj
EDiToR

Misafir

Üye No: -1

Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :

İletiTarih: Pazartesi 31 Mart 2008 14:06    İleti konusu: Bir rar dosyası indirdiniz ama Bozuk çıktı...
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

1. Öncelikle deneme.rar adlı netten indirdiğimiz sıkıştırılmış dosyamızdan aşağıdaki uyarıyı almış bulunuyoruz:

2. Sonra winrar programını açıyoruz. Dikkat:Deneme.rar adlı hasarlı arşivi değil, bilgisayarımızda kurulu olanwinrar programını çalıştırıyoruz. Karşımıza o sırada masa üstünde olantüm dosyaların olduğu bir pencere geldi. Burada deneme.rar'a sağtıklıyoruz (Benim resimde adı başka) ve resimdeki seçeneği tıklıyoruz.

3. Sonra bir küçük pencere açılacak. İlk Gözat butonuile onarmak istediğimiz hasarlı arşıvi belirtiyoruz. Açılan ikincipencerede ise kurtarılacak dosyaların nereye çıkartılacağınıbelirtiyoruz. Mesela masaüstüne.

4. Ok dediğimizde onarım işlemi başlayacak ve en sonunda aşağıdaki pencere açılacak. Burada
Evet diyoruz.

Sonuç: 14 şarkıdan 6'sını kurtarabildim. Sonuç çok iyi değil ama hiç olmamasından iyidir.

Ek bir bilgi:
Rar ile sıkıştıracağınız dosyada aşağıdaki ayarları yaparsanız, dosyanın bozulması halinde kurtarılabilecek şarkı sayısı artar.
1. Dosyaya sağ tıklayıp Arşive Ekle seçeneğini sectik.
2. Şöyle bir pencere açılır. Burada tikli olan seçeneklere dikkat. (En önemlisi 3.)

<!-- / message --><!-- sig -->
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz

Kullanıcı Sözleşmesi | Sorumluluk Reddi  | DivxMakinesi.com © 2007 - 2008