Mesaj Panosu Hesap Aç Pano Kılavuzu Arama Üye Listesi Gruplar Özel Mesajlar Oturum Aç Oturum Aç

VCD Filmleri Divx Yapmak

Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> DivX Dersleri
« Önceki konu :: Sonraki konu »  
Yazar Mesaj
Philedelphia

Misafir

Üye No: -1

Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :

İletiTarih: Pazar 23 Aralık 2007 00:36    İleti konusu: VCD Filmleri Divx Yapmak
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba arkadaşlar!.Yine hakkında çok soru sorduğunuz, nasıl yapılacağını merak ettiğiniz bir konu olan VCD'den nasıl DivX yapılacağını bu yazımda anlatacağım.Yine artık alıştığımız üzere bize gerekli programlarımızı aşağıya yazalım ve elimizde yoksa hemen üstlerine tıklayarak download edelim.Bunlar:

-
Sayın Ziyaretçi
Şu anda Üye olmayanlara kısıtlanmış bir içerik görüntülüyorsunuz.
Bu Konuda bulunan Bağlantılar, İndirme Linkleri ve diğer Zengin İçerik sadece ÜYELERİMİZE açıktır..!

Henüz Üye Değilseniz içerikten yararlanabilmek için BURAYA TIKLAYARAK TEK ADIMDA hemen ÜYEMİZ olun!
yada eğer Üyemizseniz
BURAYA TIKLAYARAK Giriş Yapınız!

-
Sayın Ziyaretçi
Bu Konuda bulunan Bağlantılar, İndirme Linkleri ve diğer Zengin İçerik sadece ÜYELERİMİZE açıktır..!

Henüz Üye Değilseniz içerikten yararlanabilmek için BURAYA TIKLAYARAK TEK ADIMDA hemen ÜYEMİZ olun!
yada eğer Üyemizseniz

-
Sayın Ziyaretçi

yada eğer Üyemizseniz

-
Sayın Ziyaretçi

yada eğer Üyemizseniz

-
Sayın Ziyaretçi

yada eğer Üyemizseniz

Yapacağımız işlemler önce VCD dosyalarını birleştirmek sonrabunların ses ve görüntüsünün birbirinden ayrılıp Mp3 ve DivX haline getirilip tekrar birleştirilmesi.Hazırsak başlayalım....

VCD Dosyalarını Birleştirme - VCD'nin Ses ve Görüntüsünün Birbirinden Ayrılması:
İşe ilk olarak VCDlerimizi sabit diskimize kopyalayarak başlıyoruz.Arkadaşlar sabit diskimizde 3-4GB boş yer olması gerekli hemen hatırlatayım tüm bu işlemleri yapabilmemiz için.Ben daha önceden DVD'den VCD yaptığım OASIS konserini tekrardan DivX'e çeviriyorum örnek olarak.Sabit diskinizde boş bir klasör açın ve VCD'nizin 1.cdsindeki MPEGAV klasörü içindeki uzantısı dat olan dosyayı açtığınız boş klasöre kopyalayın ve dosyayı 1.mpg olarak yeniden adlandırın

.Aynı şekilde VCD'nizin 2.cdsindeki MPEGAV klasörü içindeki uzantısı dat olan dosyayıda bu klasöre kopyalayın ve bunuda 2.mpg olarak yeniden adlandırın.Böylece VCD dosyalarımızı basitçe mpeg haline getirmiş olduk.Şimdi bunları birleştirip daha sonrada ses ve görüntüyü birbirinden ayıracağız.TMPGEnc programını çalıştırın ve hemen sol üstteki File Menüsünden MPEG TOOLS'a gelin. Karşınıza gelen menülerden en sağda MERGE&CUT'a gelin.ADD'e tıklayarak 1.mpg ve 2.mpg dosyalarını teker teker listeye ekleyin.Daha sonra hemen alttaki BROWSE'a tıklayarak birleşik olacak mpeg dosyanızın adını girin.Ben dosya adı olarak OASIS girdim.Altındaki RUN'a tıklayın ve dosyaların birleştirilmesini bekleyin, 2-3dakika sürecek bu işlem

.

Birleştirmiş olduğumuz mpeg dosyasının ses ve görüntüsünü ayırmak içinde MERGE&CUT menüsün 2 yanındaki SIMPLE DE-MULTIPLEX'e gelin.İnput yazan yere az önce birleştirmiş olduğumuz dosyayı girin.Benim dosyam OASIS.mpg idi.Hemen altına sırasıyla Video yazan yere video için isim ve altında ki Audio yazan yerede ses için isim girip son olarak alttaki RUN'a tıklayın

. Yine 2-3 dakika bekledikten sonra şöyle bir görüntüyle karşılaşacağız

.Ses ve görüntü gördüğümüz gibi ayrıldı.Klasörümüzde yer alan 1.mpg ve 2.mpg dosyalarını sabit diskinizden silin onlarla artık işimiz kalmadı.Artık sesi mp3 e görüntüyüde DivX'e çevirebiliriz.

Son Adım DivX Encode:
HeadAC3 programını çalıştırın.Source file yazan yere sadece ses dosyasını girin.Ayarlarıda resimdeki gibi yapın ve Starta basıp ses dosyasının MP3'e dönüşmesini bekleyin

.Bu işlemde biraz zaman alabilir. Mp3ünüzde bozukluk falan yoksa işlem sorunsuz bitince HeadAC3'ten çıkın ve VirtualDub'ı çalıştırın.CTRL+O tuşlarına basıp sadece görüntü,uzantısı m1v olan dosyayı seçin ben OASIS.m1v'yi seçiyorum.Resimde işaretlediğim düğmeye basın ve hemen yanda yazan filminizin süresini bir yere not alın.Benim film 1saat 34dakika 49saniye ama 1saat 35dakika desek uygun olur

.Virtualdubı kapatmadan Bitrate Calculatoru çalıştırın ve not aldığınız filminizin uzunluğunu 1 ile işaretlediğim yere girin ben film 1 saat 35 dakikaydı 1.35 giriyorum.Sizde ona göre buraya uzunluğu yazın.2saat 5 dakika ise 2.05 yazacaksınız örneğin.2ye az önce HeadAC3 te 128kbps yaptığınız ses ayarını gösterin.(128 ise 128, 96 ise 96, 112 ise 112 yapın).3 ile işaretlediğim yer DivXinizin megabyte cinsinden boyutu olacak.Buraya ben 699 yazıyorum çünkü 700megabytlık tek cdye kaydedicem DivX'imi..Diğer ayarlarıda aynen yapıp 4 ile işaretlediğim yerdeki değeri bir yere not alın

.Bu DivX'inizin sıkıştırma oranı.Tekrar Virtualduba geri dönün ve üstteki menülerden STREAMS egelip StreamListi seçin.Karşınıza gelen ekranda ADD'e tıklayın ve HEADAC3te oluşturduğunuz MP3 dosyasını seçin.DirectStream Copy yapmayı unutmayın ayarı

.Ok deyip CTRL+C yapın ve Codec ayarlarına geçin. 4.adımda Multipass 1st Pass'a getirmeyi ve 5.adımda bitrate calculatorde bulduğunuz değeri yazmayı unutmayın.diğer ayarlarıda aynen yaptıktan sonra 7.adımda Ok deyin.

.Şimdi F7 tuşuna basın ve kırmızı ile işaretlediğim yerleri aynen yapıp isim verip SAVE'e basın

.Şimdi tekrar CTRL+C yapın ve codec ayarlarında bu sefer 4.adımı Multipass nth Pass'a getirip 7.adımda Ok deyin

. Yine F7 ye basın ve hiçbişeye dokunmadan direkt olarak SAVE'e basın

..Şimdi F4 tuşuna basın ve şöyle bir ekranla karşılaşın

Starta basın ve DivX kodlama işlemini başlatın 1-2 saat sonra işlem bitince OK deyip programdan çıkın ve işte VCD'den DivX'iniz hazır

.
Evet arkadaşlar bir yazımın daha sonuna geldim.Problemleriniz olursa bana ve diğer arkadaşlara msj veya mail atabilirsiniz.Bu arada tekrar hatırlatıyım, (konusu farketmez) bilgi amaçlı her türlü döküman hazırlayıp bize yollayabilirsiniz.Amacımız bilgilerimizi birbirimizle paylaşmak.Tekrar görüşmek üzere saygılarımla...
Başa dön
BREAKHEART

Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

Üye No: 4,610
İletiler: 4535
Rep Puanı : 11
Rep Derecesi :BREAKHEART yükselmekte olan bir dal?n üzerinde 

İletiTarih: Pazartesi 24 Aralık 2007 21:43    İleti konusu:
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkürler
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder E-Posta gönder
kaplan

Misafir

Rep Derecesi :

İletiTarih: Çarşamba 02 Ocak 2008 12:41    İleti konusu:
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

eline saglık süpersin
Başa dön
alper37

Misafir

Rep Derecesi :

İletiTarih: Salı 05 Şubat 2008 21:30    İleti konusu:
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkürler
Başa dön
emrahtr

Misafir

Rep Derecesi :

İletiTarih: Perşembe 07 Şubat 2008 01:31    İleti konusu:
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

paylaşım için tşk..TMPGEnc programını atabilrmisin sitede trial versiyonları var..
bende bolca vcd film var senin kullandığın programı atabilirsen çok sevinirm:D
Başa dön
lgsa

Misafir

Rep Derecesi :

İletiTarih: Pazar 17 Şubat 2008 16:49    İleti konusu:
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

harika konu teşekkürler
Başa dön
lgsa

Misafir

Rep Derecesi :

İletiTarih: Pazartesi 18 Şubat 2008 10:37    İleti konusu:
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

Çok güzel bir paylaşım, vermiş olduğun tüm programları indirdim ve anlatıldığı gibi herşey düzgün ilerliyor, ancak en sonda kullanacağımız divx pro programı tam bir problem. resimde gösterilen 5.1.1 sürümlü divx pro internetten hiç bir yerde yok, vermiş olduğun ve internetten indirdiğim tüm divx pro sürümleri (en son sürümde dahil) hiç birinde resimli anlatımdaki ekranı bulamadım.Codec kısmından açmaya çalıştığımda çıkan sayfa şu;
Sayın Ziyaretçi

yada eğer Üyemizseniz

Lütfen yardımcı olurmusunuz, resimli anlatımdaki divx pro menüsünü nasıl açıcam.
Teşekkürler...
Başa dön
gemi_ci

Misafir

Rep Derecesi :

İletiTarih: Pazar 16 Mart 2008 19:37    İleti konusu:
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

hocam saolasın emeğine sağlık...
sana bi sorum olacak:
ben vcd deki dat dosyalarını "total video converter"den
avi formatına (divx_avi) cevirip
dvdye yazdırsam dvd playerden izleyebilirmiyim?
şimdiden teşekkürler...
Başa dön
BREAKHEART

Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiTarih: Salı 24 Haziran 2008 22:15    İleti konusu:
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

gemi_ci yazdı:
hocam saolasın emeğine sağlık...
sana bi sorum olacak:
ben vcd deki dat dosyalarını "total video converter"den
avi formatına (divx_avi) cevirip
dvdye yazdırsam dvd playerden izleyebilirmiyim?
şimdiden teşekkürler...

DvD Player ınızın Divx özelliği varsa izlersiniz.
Başa dön
BREAKHEART

Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiTarih: Salı 24 Haziran 2008 22:16    İleti konusu:
Açıklama:
Alıntıyla Cevap Gönder

Aynısını bende yapıyorum.Tek DvD ye ortalama 4 VCD film sığıyor.Divx e bu programla cevrince 7-10 film sığabiliyor.
Başa dön
İletileri göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> DivX Dersleri Saatler GMT +3 zaman dilimine göredir
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz

Kullanıcı Sözleşmesi | Sorumluluk Reddi  | DivXMakinesi.com © 2007 - 2008